Tevreden kinderen



Moeder van een zoon van inmiddels 3 jaar. Hij is bij Logo4Kids in behandeling in verband een vertraagde spraak-/ taalontwikeling.

Het viel ons op dat ons zoontje van 3 achterliep met zijn spraak in vergelijking met leeftijdgenootjes. Wanneer we een gesprekje met hem probeerden te voeren, gaf hij voornamelijk antwoord in 1 of 2 woorden. Op eigen verzoek hebben we een verwijzing gekregen voor logopedie en zijn we bij Logo4Kids terecht gekomen. 

Wat zijn we blij dat we deze stap genomen hebben!

Met de hulp van logopediste Anne, die al heel snel haar vinger kon leggen op wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn en ons bruikbare tips gaf om thuis toe te passen, is ons zoontje in 2 maanden tijd ontzettend vooruitgegaan in zijn spraak. Ook zijn houding is veel zelfverzekerder nu. 

We zijn heel blij met de hulp van Anne! Heerlijk dat we nu fijne gesprekjes met ons zoontje kunnen voeren en hij ons vertelt wat er in hem omgaat!

Moeder van een zoon van inmiddels 7 jaar. Hij was bij Logo4Kids in behandeling in verband met articulatieproblematiek.

Onze zoon van zeven komt al ruim een jaar bij Logo4Kids. De reden was dat hij onduidelijk sprak en vaak niet werd verstaan.

Hij begon bij Lonneke omdat Berthine met zwangerschapsverlof was. Toen ze terug kwam nam ze, in eerste instantie, de werkwijze van Lonneke over waardoor onze zoon zich al gauw ook bij haar vertrouwd voelde.

Onze zoon heeft een sterke eigen agenda waardoor het soms lastig is om de goede ingang te vinden, maar dat is prima gelukt! De spelletjes en activiteiten sluiten aan bij zijn leefwereld en er is ruimte voor een lolletje.

Inmiddels praat hij al veel duidelijker. Hoe lang logopedie nog nodig is weten we niet, maar dat is niet erg, want hij komt iedere week met plezier een half uurtje oefenen. 

Met vriendelijke groet,

een tevreden ouder


Vader van Imran, een jongen van inmiddels 5 jaar. Hij is bij Logo4Kids in behandeling in verband met een vertraagde taalontwikkeling.

Imran was een terughoudend kind, die moeite had om duidelijk te maken wat hij wilde zeggen. Hij wordt tweetalig opgevoed. Op school was hij stil en keek om zich heen wat andere kinderen deden. Dit kwam door zijn onvoldoende woordenschat. 

In maart 2012 is onze zoon Imran bij de praktijk Logo4Kids gestart bij juf Anne. Hij kwam in een nieuwe omgeving en voelde zich niet op zijn gemak.

Mededank aan juf Anne, zijn er duidelijke afspraken gemaakt, waardoor wij de ontwikkelingen van onze zoon Imran zeer snel zagen. Hij is nu zelfverzekerd en gaat met plezier naar juf Anne. Ook vanuit school is dit kenbaar gemaakt Dit zijn natuurlijk de positieve effecten.

In deze behandelingen zagen wij als ouders dat wij een belangrijke rol hadden. Met name de wekelijkse opdrachten die meegegeven worden, te gaan oefenen.

Wij zijn overtuigd dat de voortgang van Imran iedere dag een groei zal gaan maken.


Moeder van Amy, een meisje van inmiddels 4 jaar. Zij was bij Logo4Kids in behandeling in verband met articulatieproblematiek.

Ik ben erg tevreden over Logo4Kids. Mijn dochter leert met veel plezier beter praten. Je krijgt goede oefeningen mee die je thuis goed samen kunt oefenen. Ze gaat op deze manier hartstikke snel vooruit!


Moeder van Arian, een jongen van inmiddels 7 jaar. Hij was bij Logo4Kids in behandeling in verband met een vertraagde taalontwikkeling. 

Voordat mijn zoon naar logopedie ging had hij moeite met lange zinnen maken, hij raakte gefrustreerd als hij niet duidelijk kon maken wat hij wilde zeggen. Hierdoor praatte hij weinig, vertelde op school weinig tot niets en ook thuis was het voor hem moeilijk te vertellen wat er allemaal gebeurt was op school.

Op advies van de school zijn we met Arian begonnen met logopedie bij Anne Dijkstra.  Wat een verandering!!!  De wijze waarop Anne met hem bezig was, ook spelenderwijs heeft ervoor gezorgd dat hij zich nu gewoon, zonder frustratie, kan uiten, hierdoor is hij zelfverzekerd geworden.  Hij ging altijd met veel plezier naar logopedie en heeft het nooit als een zware opgave ervaren.  Hierdoor was hij ook thuis zeer gemotiveerd om zijn oefeningen te doen.Wij zijn Anne hier erg dankbaar voor!!!

Anne is een warm en betrokken persoon en zeer professioneel met haar werk bezig.

Nogmaals bedankt vooral namens Arian.


Moeder van Ysabel, een meisje van 4 jaar. Zij was bij Logo4Kids in behandeling in verband met articulatieproblematiek.

Ysabel komt sinds augustus 2010 in de praktijk Logo4Kids van Anne, nadat wij als ouders vonden dat ze bepaalde letters foutief uitsprak. Nadat we advies hadden ingewonnen op het consultatiebureau, hebben ze ons doorverwezen naar een logopediepraktijk.

Waarom Logo4Kids? De praktijk aan huis sprak mij aan, omdat de sfeer anders is dan bij de grote praktijken.

De kamer van Anne is een praktijk, maar precies zo ingericht dat kinderen er zich thuis voelen (mooie kleuren, een eigen rode stoel om op te zitten). Ze verandert haar praktijk met de seizoenen mee (Herfst , Sinterklaas, Kerst enz...) en dat geeft kinderen stof om over te praten....

Het begin liep wat stroef. Ik had Ysabel nog nooit zo eigenwijs meegemaakt. Maar toen ze zelf in de gaten kreeg dat we haar beter konden verstaan, begon ze er plezier in te krijgen.

Het grappige is dat ze dan thuis zo maar tussen het spelen door ineens een woordje met een g- begon te roepen (Geit) en dat leverde komische momenten op. Wij helemaal trots dat het zo goed ging natuurlijk en zij blij dat ze de letter kon zeggen!

Het prettige is dat ze het spelenderwijs leert, met memory of een soort dobbelspel. Dit werkt ontzettend goed. Spelletjes willen kinderen immers altijd doen!

Ook is er altijd een luisterend oor voor iets anders, een paar nieuwe laarzen, een broertje dat jarig is, een oma die is uitgegleden enz...Dat ervaar ik zelf ook als zeer prettig. Het hoeft niet altijd alleen maar leren te zijn.....

We krijgen nu al reacties dat ze beter te verstaan is en ook aan Ysabel merk je dat ze dat prettig vind. Haar boosheid maakt plaats voor een lach, omdat ze haar nu beter kunnen volgen.

Uiteraard gaat ze niet altijd met plezier naar Anne toe en moet ik vaak horen: "ik wil vandaag niet naar Anne". Dat is soms wel vervelend, maar we blijven gaan en als ze er eenmaal is gaat het meestal goed. En gaat het een keertje wat minder....dan is dat zo! Met dwingen bereik je immers niets.

Wel is het zo dat als ze een keer een baal dagje heeft ze er toch van alles van opsteekt. Zo begint ze dan meestal thuis uit haar eigen te oefenen.

Wij hopen dat Ysabel haar woordjes snel onder controle heeft, maar ik weet zeker dat ik en ook Ysabel Anne zullen missen als het echt zover is.


Groeten van Mariska en een knuffel van Ysabel


Moeder van Ferris, een jongen van 7,5 jaar. Hij was bij Logo4Kids in behandeling in verband met mondmotorische-/ en articulatieproblematiek.

De praktijk onderscheidt zich van andere praktijken door de huiselijke en  gezellige sfeer die er hangt. Een kind voelt zich direct thuis en op zijn gemak. Een fijne sfeer om in te werken. 


Moeder van Rianne, een meisje van 9,5 jaar. Zij was bij Logo4Kids in behandeling in verband met problemen in de taalvorm en de  pragmatiek. 

Na een paar jaar logopedie gehad te hebben op school zijn we bij  Logo4Kids terecht gekomen. Mijn dochter gaat nu met plezier naar logopedie. De praktijk is gezellig en er is een ontspannen sfeer. Niet te vergeten is de logopediste zelf een leuke en spontane vrouw, waarbij mijn dochter erg op haar gemak is. 





 © Logo4Kids 2020